Digitalni rendgen (digitalni ortopan i RTG RVG)

Vještina je imitirati prirodu…
Rendgenske snimke zuba nezaobilazan su postupak u kvalitetnoj stomatološkoj dijagnostici. Nužne su jer daju uvid u zdravstveno stanje dijelova usne šupljine koje ne možemo vidjeti kliničkim pregledom.

Za razliku od analognog, digitalni rendgen predstavlja novu tehnologiju radiološkog snimanja koja omogućuje da uporabom minimalnog zračenja i bitno skraćenim trajanjem ekspozicije dobijemo sliku izvrsne kvalitete. To doslovno znači da možemo napraviti više desetaka digitalnih snimaka, a da pri tome budete izloženi istoj količinu zračenja kao prije za jednu analognu, čime je značajno povećana sigurnost kako za pacijenta tako i za osoblje.

Uz to ovakva moderna digitalna tehnologija omogućuje iznimnu preciznost, što je od velikog značaja za dijagnostičara, te trenutan prikaz slike na monitoru, tako da je izbjegnuto nepotrebno gubljenje vremena za razvijanje.

Postoji nekoliko vrsta rendgenskih snimki zuba i čeljusti, a najčešće korišteni su ortopantomogram i intraoralna snimka pojedinih zuba.
Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 5802 333 / +385 1 5802 334 ili nam , odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.