Estetska stomatologija

Estetska stomatologija ne samo da poboljšava vaš izgled, već direktno utječe vaš život i to pridonoseći vašem samopouzdanju, oralnom zdravlju i pomaže vam da ostavite odličan prvi dojam na neku drugu osobu.

Što sve morate znati o estetskoj stomatologiji

Prvi dojam kojeg na nekog ostavljate znači jako puno. U trenutku kada nekoga upoznajete prvi put može definirati vaš cijeli odnos, te čak ponekad i spriječiti daljnji razvitak nekog odnosa. Kao ljudska bića naš glavni način komunikacije je verbalna komunikacija jer riječi dolaze iz naših usta. To znači da instinktivno gledamo jedni druge u usta i lice kada razgovaramo. Ukoliko su nam zubi bez boje, slomljeni ili nedostaju, osobe s kojima razgovaramo to će odmah primjetiti. Upravo zbog tih prvih dojmova, ljudima su vrlo često bile uskraćivane prilike za novim poslom, prijateljstvom ili romantičnom vezom. Srećom, zahvaljujući svijetu estetske stomatologije, sve te propuštene prilike mogu biti iza vas.

Što je estetska stomatologija?

Estetska stomatologija je jedno od najbrže rastućih područja u medicini. Posljednjih godina, popularnost kozmetičkih postupaka je narasla i postala sastavni dio naše higijene i njege. Ona ne samo da poboljšava vaš izgled, već direktno utječe vaš život i to pridonoseći vašem samopouzdanju, oralnom zdravlju i pomaže vam da ostavite odličan prvi dojam na neku drugu osobu.

Što znači estetska stomatologija?

Danas je estetska stomatologija puno više od popravka okrhnutog zuba ili postavljanja krunica i mostova. Ovo područje se izuzetno razvilo i uključuje neke od jednostavnih ne-invazivnih postupaka kao što je izbjeljivanje zubi do vrlo složenih postupaka poput raznih operacija. Naravno, uslijed povećanog interesa , dolazi i do razvoja novih tehnologija koje pridonose razvoju i učinkovitosti postupaka u estetskoj stomatologiji. Neki od najpopularnijih postupaka su:
• Izbjeljivanje
• Ortodoncija i ispravljanje položaja zuba
• Implantanti
• Free hand bonding
• Ljuskice (veneers)
• Bezmetalne krunice i mostovi
Usta ljudi su poput otiska prstiju, jer svaka usta su jedinstvena i posebna za tu jednu osobu. Vaš estetski doktor dentalne medicine će riješiti vaše dentalne probleme, osvrnuti se na vaše individualne potrebe i očekivanja te će sigurno poboljšati vaš život zahvaljujući vraćanju prekrasnog, zdravog osmjeha.

S kakvim ćete to materijalima živjeti?

Svi znamo priču o prvom američkom predsjedniku i njegovom drvenom zubalu. Ne brinite, ti dani su daleko iza nas. Tehnologija je uvelike pridonijela razvoju estetske stomatologije. Doktori dentalne medicine sada rade s čitavim nizom materijala kako bi vaš osmijeh učinili još poželjnijim. Slijede neki od materijala koji se koriste u estetskoj stomatologiji danas:
• Keramika je materijal koji najvjernije oponaša prirodan zub . S vremenom sastavi su se mijenjali, te su pridonijeli tome da povećaju jačinu i sigurnost.
• Kompozitne smole su noviji materijali u estetskoj stomatologiji uz pomoć kojih se lijepe mostovi i krunice . Rezultat je snažan proizvod sa malo ili bez imalo šanse da ćete ponovno morati popravljati zube.
• Cirkon je najnoviji materijal koji predstavlja zamjenu za metalne konstrukcije, jako je biokompatibilan i dolazi u boji zuba
Svi ti materijali pridonose estetici znatno više nego prije. Izbrišite godine lošeg postupanja i zanemarivanja zubi; vrijeme je da i vi imate savršen, zdrav i prirodan osmjeh koji vi i vaša okolina zaslužujete.

Ljuskice (veneers)

Napravljene su od keramike ili kompozitnog materijala i koriste se za zamjenu istrošene cakline, za ispravljanje zubi koji nisu ravni, za zube između kojih postoje veliki razmaci ili za zube koji su okrhnuti ili napukli. Ljuskice uobičajeno koštaju više od stavljanja izravnog ili neizravnog kompozita, ali traju duže i izgledaju prirodnije.

Zubni implantanti

Implantanti se koriste u slučajevima kada je došlo do gubitka zuba. Kada ih upotrebljavamo kako bismo napravili krunicu ili most (jer nedostaje više od jednog zuba), onda oni služe kao baza za te krunice i mostove. Vrlo su učinkoviti i trajni. Zubni implantati predstavljaju jedan od najatraktivnijih pomaka i donose ogroman napredak modernoj dentalnoj medicini. Implantologija je grana dentalne medicine koja pruža rješenja za sve oblike bezubosti, od pomanjakanja jednog zuba do nedostatka svih zuba.


Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi jedan je od najčešćih postupaka koji se izvodi u estetskoj stomatologiji. Ovaj postupak jednako traže i muškarci i žene.On će posvijetliti vaše zube i dati vam svjetliji osmjeh. Također učinkovito pomaže kod uklanjanja mrlja od duhana koje su nastale zbog pušenja.
Postupak se može izvršiti na nekoliko različitih načina. U ordinaciji, i to u trajanju od jednog sata ili kod kuće uz pomoć udlaga za izbjeljivanje. Postupci koje provode zubari učinkovitiji su, daju bolje rezultate u najkraćem mogućem vremenu i traju duže.

Mostovi

Mostovi se koriste za zamjenu više zubi koji nedostaju. Mostovi su fiksno-protetsko rješenje u slučaju gubitka jednoga ili više zuba. Predstavljaju alternativu implantatima.Zubi koji nedostaju zamjenjuju se keramičkim, a nose ih prvi sljedeći zubi s jedne i druge strane. Ti zubi se bruse, a na njih se stavljaju keramičke krune, koje onda nose nadomjeske zuba koji nedostaju.Nedostatak mosta je otežani pristup čišćenju i to što zahtijevaju dodatno brušenje najmanje dva susjedna zuba – zuba nosača. Umjesto keramičkog mosta s metalnom bazom, koja s vremenom može rezultirati tamnom linijom uz zubno meso, Dental Centar b2 vam može ponuditi i mostove od potpuno keramičkog materijala. Potpuno keramički mostovi i dalje koriste postojeće zube kao nosače, ali se nikada neće ukazati tamna linija na prijelazu prema zubnom mesu. Oni su precizniji u dosjedu, jer se izrađuju kompjuterski i dopuštaju prodor svjetla kroz sebe, te osvjetljuju zubno meso s unutarnje strane tako da mu daju živost kao i prirodni zubi. Zbog te svoje osobine, propuštanja svijetla (translucencija), mostovi izrađeni od potpuno keramičkog materijala se teško razlikuju od prirodnih zubi.

Ponovno se smijte

Osmijeh je jedan od najboljih poklona kojeg dajemo i primamo. Ukoliko ga skrivate zbog svojeg stanja zubi, možda biste trebali razmisliti o jednom od ovih estetskih tretmana kako biste se ponovno smijali.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 5802 333 ili nam , odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.