Mostovi

Mostovi su fiksno-protetsko rješenje u slučaju gubitka jednoga ili više zuba. Predstavljaju alternativu implantatima.
Zubi koji nedostaju zamjenjuju se keramičkim, a nose ih prvi slijedeći zubi s jedne i druge strane. Ti zubi se bruse, a na njih se stavljaju keramičke krune, koje onda nose nadomjeske zuba koji nedostaju.Nedostatak mosta je otežani pristup čišćenju i to što zahtijevaju dodatno brušenje najmanje dva susjedna zuba – zuba nosača. Umjesto keramičkog mosta s metalnom bazom, koja s vremenom može rezultirati tamnom linijom uz zubno meso, Dental Centar b2 vam može ponuditi i mostove od potpuno keramičkog materijala. Potpuno keramički mostovi i dalje koriste postojeće zube kao nosače, ali se nikada neće ukazati tamna linija na prijelazu prema zubnom mesu. Oni su precizniji u dosjedu, jer se izrađuju kompjuterski i dopuštaju prodor svjetla kroz sebe, te osvjetljuju zubno meso s unutarnje strane tako da mu daju živost kao i prirodni zubi. Zbog te svoje osobine, propuštanja svijetla (translucencija), mostovi izrađeni od potpuno keramičkog materijala se teško razlikuju od prirodnih zubi.
Ako poželite uljepšati svoj osmijeh, ili zamijeniti stare mostove, potpuno keramički mostovi i krunice predstavljaju izvrstan izbor!

Alternative za mostove bi bile sljedeće:
  • implantati
  • djelomična proteza
  • držač prostora
Implantat s krunom je najbolje rješenje, jer ne zahtjeva brušenje susjednih zuba i sprječava gubitak kosti na mjestu gdje je izgubljen zub!

Djelomična proteza je solidno i jeftino rješenje, no ne zadovoljava u potpunosti ni funkcijski niti estetski, a neke osobe mogu imati problema s prihvaćanjem takvog nadomjestka!

Držač prostora se koristi kada npr. dijete izgubi mliječni zub, gdje onda on zadržava postojeći prostor kako bi se izbjegli poremećaji u položaju zuba (ortodontske anomalije).
 
Za mogućnost plaćanja na rate bez kamata, posjetite Akcije.
Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 5802 333 ili nam , odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.