Zubni implantati

Izbjegnite brušenje vlastitih zdravih zuba i nošenje raznih mobilnih naprava… Izaberite zubne implantate!
Zubni implantati predstavljaju jedan od najatraktivnijih pomaka i donose ogroman napredak modernoj dentalnoj medicini. Implantologija je grana dentalne medicine koja pruža rješenja za sve oblike bezubosti, od pomanjakanja jednog zuba do nedostatka svih zuba.

Imaplantologija je namjenjena svim dobnim skupinama te predstavlja idealno rješenje za osobe nezadovoljne klasičnom protezom. Zubni implantati omogućuju najkvalitetnije protetsko rješenje koje pridonosi očuvanju prirodnih zubi, prevenira resorpciju ( gubitak ) kosti te uvelike povećava kvalitetu života. Ugrađuju se u kost kako bi postali nosačima za protetske nadomjestke kao što su krunicemostovi ili proteze. Najčešće se izrađuju od titana, čija biokompatibilnost omogućava sraštavanje s ljudskom kosti . Nisu zabilježeni slučajevi odbacivanja!

U današnje vrijeme postotak uspješnosti ugradnje implantata iznosi oko 98% što zahvate ovakvog tipa svrstava među najsigurnije u stomatologiji. U slučajevima nedostatka kosti dodaje se umjetna kost koja potiče rast koštanog tkiva pa se ostvaruje potpuna integracija implantata sa okolnim tkivom.

Sami implantati sastoje se od dva djela:
  • Implantat – titanski vijak koji se manjim kirurškim zahvatom ugradjuje u kost, nakon srastanja s kosti implantat predstavlja zamjenski korjen zuba
  • Protetska nadogradnja – može biti izradjena od titana, cirkona ili zlata i ona služi kao poveznica izmedju implantata i zuba (mosta ili proteze).

Svaki gubitak zuba može biti razlog za ugradnju implantata. U slučaju nedostatka više zuba izrađuju se mostovi na implantatima. Na taj način čuvaju se prirodni zubi i izbjegavaju obilna protetska rješenja. Što znači da pacijent dobiva kvalitetniji i komforniji protetski nadomjestak koji funkcionira poput prirodnog zuba što doprinosi većem samopouzdanju i kvaliteti života. Kod nedostatka svih zubi implantatima se može dobiti fiksni most ili protezu sidrenu na implantatima ovisno o vašoj situaciji.

 
Za najčešća pitanja vezana za zubne implantate, posjetite FAQ-zubni implantati.
 
Za mogućnost plaćanja na rate bez kamata, posjetite Akcije.
Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 5802 333 / +385 1 5802 334 ili nam , odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.